Krasch, bom, bang!

0kommentarer

Här om dagen, närmare bestämt i lördags var jag just på gång att skriva ett inlägg på bloggen. Hade skrivt ett sådant långt och fint inlägg om tankar och min fina helg. Då.. Då händer det som inte får hända. Min dator kollapsar. Jag blev sur för att den var så fruktansvärt långsam, fick ett ryck som jag tror att dem flesta kan få på sin dator någon gång och bankade till över tangentbordet (idiotiskt, jag vet). Fick bluescreen så jag stängde av den genom att hålla nere startknappen, när datorn startades om fick jag upp en svart skärm med en vit text där det stor något i stil med "Problem to connect to hard drive, press ctrl+alt+del to restart", kommer inte ihåg nu i efterhand exakt vad det stod. Jag gjorde som det stod och samma skärm dök upp igen, satan också!
Jag försökte om och om igen. Tog kontakt med datorkunniga vänner och bad om råd. Vilken tur jag har som har sådana kunniga fina människor omkring mig som kan hjälpa en liten blondin i knipa. Jag blev rekommenderad att söka mig till hp direkt vilket lät som en bra idé. Jag tycker i dem flesta fall att det är knöligt att prata kundtjänst via telefon så jag sökte på nätet och fann att hp har ett så kallat "total care center" i Paddington vilket inte är längre än ca 15 minuter med undergrounden. Så jag bestämde mig för att åka dit på söndagen och lägga ner problemet för kvällen. Blev inte mycket klokare ändå.
 
Så på söndagen åkte jag till Hp för att få höra att min hårddisk var kapputt (stavas det så?) Wooooohoooooo glädje rop!! Det är inte datorn jag bryr mig om, det är alla bilder jag sörjer. Jag borde ha tagit med mig min hårddisk ifrån Sverige och gjort en backup varje vecka för sådana här saker händer. Tack och lov att jag fört blogg online och inte bara i min dagbok så jag har en hel del bilder här på bloggen. Min käre morbror sa till mig att ha is i magen, då han inte tror att allt hopp är ute med hårddisken. Jag borde kunna komma åt mina filer fast än att hårddisken är pajas. Kan skulle disskutera detta vidare med en vän så får vi snart se vart detta hamnar.
 
Hur eller hur så köper jag hellre en ny dator än att böka med ny hårddisk. Försöka hitta en ny hårddisk, installera svenskt operativsystem, få någon att göra detta åt mig, i england?! Nej, en ny dator känns bättre. Gamla pärlan har ändå varit lite dum på sista tiden.
Så nu är jag utan dator fram till jul, vill köpa den hemma i Sverige så att jag får med svenskt tangentbord. Just nu skriver jag ifrån Minnas dator, har ändrat i kontrollpanelen så att tangentbordet är svenskt så det får duga för tillfället. Känner mig en aning tom utan min dator och nu kan jag inte titta på Grey's Anatomy!? Snyft, det som är så bra.. Får kolla via youtube, woho! jippie! Blä..
 
Nästa dator hoppas jag blir en Mac, Mac air. Dem håller längre, dem är bättre men attans så dyra dem är. Tolv tusen för en 13". Mycket, mycket MYCKET  pengar men som sagt den håller längre än en Pc.
Nu lever jag på min telefon och tack till Minna som lånar ut sin dator till en handikappad flicka utan dator. Jag tänker inte vara bitter, det är mitt eget fel så jag får skylla mig själv. Tänk positiva tankar! 
 
Nu till min helg, idag är det redan onsdag.. Hoho. I fredags var jag hemma hos Frida på middag med Niki och Johanna. Det är så mysigt att laga mat ihop, här hemma är det bara jag som lagar maten och det är sällan som vi sitter ner alla och äter. Barnen äter först, jag äter på stående fot och Minna äter innan hon kommer hem. Mysigt va?.. Så jag uppskattar middags-tiden, det är då man umgås, pratar om hur ens dag har varit och bara njuter av varandras sällskap. Jag saknar dem stunderna så mycket sedan jag flyttat. 
Under lördagen jobbade jag efter att Minna och jag pratat om att jag ska börja jobba lite mer och självklart få extra betalt. Jobbar då ibland lite på helger om det inte är så att Minna är bortrest eller barnen är hos sin pappa. Så jag satt uppe på mitt rum och åt mat som jag varit och köpt, god kyckligfilé, brukar inte äta på rummet så ofta men jag ville vara lite ifred och bara slappna av. Mitt i maten skriker Mary, "MOOOOOOOAAAAAA" ett antal gånger, jag tror att hon blivit utelåst eller att något allvarligt har hänt, springer ner för trapporna med mat i mun och andan i halsen och ropar tillbaka "I AM COMING!!". När jag kommer ner visar det sig att den lilla tösen bara ville ha min uppmärksamhet.. Minna säger åt Mary att hon inte behöver skrika för jag kanske tror att något allvarligt hänt, ja just precis! Hon ville gå till tomtens grotta som slagit upp utanför Westfield. Absolut, får jag avsluta min mat först? Nej, då är hon på väg att börja gråta så jag rycker på mig ytterkläderna och så är vi iväg. Tillbaka kommer vi med en snöglob, ett foto och en ganska nöjd Mary. Kvällen var lugn och barnen åt mat som jag varit och köpt på Nandos. 
 
Denna vecka hittills har jag gjort mina två kilometers simning i måndags, haft lunch med Niki och Klara i Covent Garden. Jessica kom förbi på kvällen så vi kunde ha vårt dagliga tjöt, vad vore jag här utan Jessica?
Igår var jag på ett nytt pass kallat "Core Stability", för att stärka magmuskulaturen, ryggen och rumpan. För att förbättra hållning kan man säga. Killen som höll i passet, Kima, var jätte go och passet var väldigt roligt. Idag känns det vill jag lova, har sådan träningsvärk i ryggen och rumpan. Aj aj.
Idag har träningen bestått av pilates, lungt men tufft.
 
Regnet öser ner utanför kontorsfönstret och jag måste gå ner för att förbereda snacks åt Mary. Snart dags för hämtning, vädret känns inte alls lockande. Men I've got work to do!
Ciao
 
 

Kommentera

Publiceras ej