Jahapp.. Idag är jag hemma med sjukt barn. Eller dåligt barn får man nog kalla det. Han vaknade med magont och helt plötsligt hade han ont i nacken. Det gör mig skeptisk, han har nämligen en tendens att vara skadad var och varannan dag. Som en undanflykt att stanna hemma ifrån skolan. Men i alla fall, nu är det som det är. Jag var väldigt osäker på om han fejkade imorse men sen började han gråta och skrika så han har troligen väldigt ont. Jag är hemma hela dagen och Artie ligger i Minnas säng och lyssnar på ljudböcker. Har legat hos honom och läst ett bra tag och kände nu att jag behövde röra på mig. 
 
Jessica kommer snart över på en kaffe, skönt så att jag får lite sällskap och får prata av mig lite. Lite knepigt att vara fast hemma. Artie frågade om jag hade något annat inplanerat idag och jag hade ju träningen men så är det ibland, han bad om ursäkt. Klart att han inte ska be om ursäkt det är inte hans fel. Han måste upp och röra på sig lite sen så att han inte ligger i sängen hela dagen, då kommer han vara stel som en pinne när han faktiskt behöver gå upp. Mat kommer efter ett och byter av mig så jag kan promenera Molly och hämta Mary. Om det går för sig så kan jag förhoppningsvis gå på ett pass i Hammersmith vid 6:45pm.
 
Nu bör jag förbereda kaffe. Cheers! xx
Hade en riktigt mysig start på dagen. När jag vaknade hade jag fått ett sms av Minna vid 3am på morgonen där hon sa att hon inte kunnat somna och om jag vaknade tidigare än henne skulle jag låta henne sova så länge som möjligt, jag är alltid den första med att vakna i huset så nog var jag uppe först alltid. Väckte Artie vid halv åtta som alltid, talade om att det väntades nybakat bröd till frukost så han klev lätt upp. Behövde inte gå upp och ner för trapporna tre gånger denna morgon. Mary kom ner av sig självt strax efter Artie.
 
Hon fick en Pippi Långstumpbok i födelsedagspresent (Pippi Longstocking heter det här) och är numera ett stort fan av Pippi. Hon tittar på Pippifilmen, läser Pippibok, ska se ut som Pippi och till och med sover med fötterna på kudden. Man måste ju gå all in liksom. Så imorse hade jag lagt fram ett par vita stumpor för henne att ha på sig "men Mooooooa vad har jag sagt om det här, jag kan inte ha vita strumpor, dem måste vara randiga!", sa hon skämtsamt med ett stort leedende på läpparna. Jaha, det borde jag ju vetat.. Dumma mig, haha. 
 
Så imorse åt vi nybakta scones med smör, honung och sylt. Så himla gott. Artie slängde in en fin kommentar när han såg brödet och stack fram näsan för att lukta "Mmmmmmh jag älskar det här brödet" och vid frukostbordet sa han "mmmhh jag älskar det här brödet, för att du har gjort det, för att det är Moa-gjort". Dem är så fruktansvärt gulliga mina ungar. Så noga med att visa uppskattning och vara artiga. Det gillar jag starkt.
 
Så tillsammans avnjöt vi en god frukost och pratade glatt om äventyr och Pippi. Minna skrev i smset att hon skulle försöka få tag i Mat och jag försökte också nå honom men utan resultat. Tanken var att han skulle ta Artie istället för Mary så att Minna kunde sova lite längre och ta Mary. Men Mat dök inte upp så jag fick ta saken i egna händer och körde Artie till skolan, vi var supersnabba. Bara 15minuter med bilen, trafiken flöt på riktigt bra. Måste ha varit rekord. Lite kö på vägen hem men var ändå framme ovanligt tidigt. Minna var vaken när jag kom tillbaka och Mat hade begett sig med Mary. Så jag kunde promenera Molly. Minna tackade så mycket för imorse, inga problem, det är mitt jobb! Vill inte att min gosse ska vara sen. 
 
Det blev bara en kort promenad med Molly då jag skulle gå och träna vid tio plus att hon fick ryck och attackerade en annan hund. Så fruktansvärt pinsamt, blev flyförbannad. Gick och pratade med mormor och morfar på skype så fick hon bara helt plötsligt fnatt och attackerade. Bad så hemskt mycket om ursäkt och gick hem. Har för mig att Minna sagt att Molly blivit biten som valp, men det går aldrig riktigt att veta när hon känner sig hotad. Hon har varit duktig jättelänge. När jag kom hem hade Minna åkt och jag kunde plocka upp lite och göra mig klar för att gå till gymmet.
 
Jessica var med idag och två andra men det var ändå bra motstånd och jag svettades. Har även skickat iväg mina boots till River Island, behövde bara betala för boxen men det är väl okej. Hoppas nu på att jag kan få pengarna tillbaka och köpa mig ett par nya skor! Jessica och jag gottar oss nu med te och det är snart dags att gå och hämta Mary. 
Kom just på en sak hon sa igår medans vi var uppe i hennes rum (Mary alltså) när hon klädde sig som Pippi. Jo då sa hon "Mamma säger att du är en livsförändrare".. Blev nästan tårögd och nyfiken, nejmen.. sa hon något annat? "Hon sa att du är bra med barnen, att du är jätte duktig på ditt jobb och att du är en stjärna" sen avslutade Mary själv med att säga "Jag älskar dig". Jag känner mig väldigt älskad här, alla säger att dem älskar mig, att jag är bäst, Minna kallar mig darling och star.
 
Trevlig dag allesammans! Cheers xx
 
gamla bilder ifrån min första visit i London, minns ni detta mamma och Filip?
 
 
Det har varit en minst sagt speckad helg. Under fredagen jobbade jag som vanligt till runt tio tiden, jag körde Artie till skolan och gick med Molly längst med Themsen, tränade och träffade sen Jessica. Vi tog vår nästan dagliga tripp till Westan för att kolla in nya utbud osv. Hittade ett par snygga "korvbyxor" som jag vill kalla dem. Riktigt höga tighta glansiga leggings. Har länge velat ha ett par men dem som jag sett har kostat över £70 vilket är en del pengar men denna fredag var turen med mig och jag provade ett par för £28 och dem satt som en smäck, kändes som bra spenderade pengar. Jag var nöjd. 
 
Rusade hem efter fem för att vara barnvakt åt Artie. Minna och Mary åkte iväg på en föreställning med vänner, en förtidig födelsedagspresent till Mary som fyllde år kommande dag. Lagade aromatisk anka med pannkakor till pojken, visst låter det väl fancy? Är i princip en snabbrätt, skjuts in med ankan i ugnen sen värmer man bara små tunna pannkakor i mikron och äter det med sås och grönsaker. Han spelade lite på sitt xbox medans jag bakade muffins till kalaset och sen slog vi oss ner tillsammans och tittade på en film och myste med chips och popcorn. Det är himla mysigt när jag får vara själv med barnen, man kommer så mycket närmre varann. Klockan blev efter nio och det var dags för Arthur att gå upp, men först hjälptes vi åt att ställa in skrivbordet, stolen och dem andra presenterna i vardagsrummet så att det skulle vara klart till lördagen. Sen gick vi upp och spelade monopol på Arties rum. Klockan närmade sig tio och jag gick ner för att täcka över skrivbordet utifallatt Mary skulle vara vaken när Minna och hon kom hem. Men hon sov som en stock, helt utslagen lilla skruttan så Minna bar upp henne på rummet. Jag var trött och min kväll var över så jag gick och la mig.
 
På lördagen ringde alarmet vid åtta, yippey! Här uppvaktas man inte med frukost på sängen utan vid frukostbordet så att Mary var redan uppe och sprang. Det hann bara gå några minuter innan jag hörde hur dörren rycktes upp och rusandes upp för trappan kommer Mary 'dunk dunk dunk' "MOOOOOOOOOAAAAAAAAAA!!!" hon brusar av lycka och springer runt och är överallt och ingenstans på samma gång. Jag meddelar att jag kommer ner så fort jag kan, jag ska bara klä på mig så kommer jag. På nedervåningen väntar pappa Mat som har varit utomlands under veckan och Minna i pyjamas, Molly och Artie är givetvis också med. Jag sätter igång och gör pannkakor som Mary önskat som barnen äter glatt med färska jordgubbar och honung. Presentöppningen börjar och Mary blir lika salig efter varenda paket, springer runt och ljuder högt "tack tack tack" och kramar alla. Lika flitigt efter varje present och hur lycklig som helst. Det var riktigt härligt att se glädjen riktigt stråla i hennes ansikte, hon har varit så otålig i väntan på denna dag och nu var den här. 
 
Det var en ganska stressig morgon eftersom att Artie skulle iväg på rugbyträning och Mary hade stage coach och first communion practise. Jag hade fått förfrågan om att ta Artie så jag, Artie och Molly åkte till Harrodian och jag tog en långpromenad med Molly längst floden för att sen slå mig ner med en kaffe på skolan för att titta på träningen i solen. Hemma igen var jag fri fram till kvällen då familjen skulle iväg på lunch och teater så jag mötte upp Jessica och vi åkte till Chiswick med Molly och lunchade. Det var så himla fint väder denna dag och inte alls lika kallt som tidigare i veckan. Vi hittade ett mysigt ställe där vi slog oss ner på uteserveringen och åt en riktig gofika. Solen gick i moln och vi bestämde oss för att gå hem, det är inte så mysigt att sitta ute när det blir kallt och blåser.. Men vi fick i alla fall röra på benen. Vi promenerade som sagt hem igen och Jessica hjälpte mig att blåsa upp ballonger tills dess att familjen skulle komma hem igen och gick sen till Westfield då Jessica hade ett ärende. Jag var hemma igen efter halv sex och snart kom familjen hem och det blev dags för tårta. Mary  blev jätte glad när hon såg alla ballonger och alla imponerades av tårtan som jag gjort alldeles själv (den var faktiskt himla fin). Vi proppade alla gladerligen i oss tårta tills vi rullade lite glatt framåt. 
 
Jessica kom över för att göra sig i ordning här, vi skulle nämligen ut på kvällen. Så piff och puff, stylade och snygga begav vi oss hem till Jasmin för lite häng innan vi åkte in till stan. Hade det himla trevligt, pratade och drack sangria. När vi kom in till staden träffade vi en promoter vid piccadilly som tog med oss till en klubb vid namn Grace, vi fick gå in för halva priset och fick även efter ett gå in gratis på en annan klubb. Vi dansade och hade det roligt och begav oss vidare till Piccadilly Institute (den andra klubben) efter ett. Kön var lång men vi blev framskjutsade i kön (dem vill ha in tjejerna, killar köper fler drinkar).. Dumt jag vet men vi slapp i alla fall stå ute i regnet. Klubben hade ca fem våningar och alla rum hade olika stilar både i inredning och musik, himla häftigt! Jag fastnade för en del som spelade 90-tals hits och hade ett blinkande dansgolv i alla regnbågens färger, jag menar vem gillar inte dem gamla godingarna man dansade till på discon som liten. Vi dansade loss och hade det fruktansvärt kul. Efter tre drog vi oss för lite snabbmat på burger king och sen mot bussen och hem. Vart hemma efter fyra och somnade gott.
 
Söndagen blev en slappdag, Jessica och jag åt lunch ute och jag la mig redan vid klockan sex i sängen efter ett varmt bad och lite läsning. Slappade järnet och tittade på Grey's anatomy med tända ljus och bara mös. Somnade efter tio efter att ha pratat med mamma på skype, kände att jag behövde säga "jag älskar dig" innan jag somnade.
 
Idag är det måndag och ny vecka. Jag har gått en långpromenad på ca två timmar, tränat och nu måste jag skynda mig till Westfield och byta ett par byxor som sprack precis i grenen. Dem byxorna som jag köpte här om dagen... Morr, tur att jag har kvar kvittot. Har även skickat ett mail till kund service angående mina boots som dragkedjan sprack på i förra veckan, fick ett snabbt svar och ska nu skicka in dem för undersökning. Förhoppningsvis får jag ett par nya utan extra kostnad eller pengarna tillbaka. Om en timma är det dags att hämta Mary. Heja! Tiden går!
 
Idag är det även mormor och morfars bröllopsdag, 52 år idag! Jag älskar er, ni är menade för varandra och jag vill önska er en riktigt mysig dag tillsammans och unna er ett resturangbesök och bara rå om varandra. Ni är fantastiska, all kärlek! Också grattis till våra Karlar "Karl Filip" och "Karl-Eric", bror och morfar på namnsdagen!
 
Till er andra, ha en fantastisk dag! Cheers! xx
 
 
Ohoj pirater! Idag har jag varit produktiv minsann, eller ah.. Lite i alla fall! Jag har skjutsat Artie till skolan, gått en morgonpromenad med Molly, storhandlat inför helgens bravader (Marys födelsedag på lördag), tränat body pump, blivit medbjuden till pub imorgon kväll, hämtat Mary ifrån skolan med Molly på promenad, bakat muffins x2 och tårtbotten, lagat mat till barnen, gjort läxor och meckat ihop ett skrivbord och en stol!
Det är inte illa vill jag lova, jag har varit duktig idag. Minna och jag skapar ett fantastiskt team, vi är som byggare Bob tvillingar när vi är på G. Hur bra som helst. Jag tror att jag har fått in snitsen med att sätta ihop möbler efter mina ex antal flyttar jag gjort, när Minna pysslat ihop en låda hade jag gjort två. TEMPO
Tror att Mary kommer att bli jätteglad!
Nu ska jag försöka sova, har sovit dåligt dem senaste två nätterna nu. Vill inte ha det så inatt igen..
 
Imorgon väntas sjätte träningspasset för veckan, yttligare förberedelser inför lördag, hemma-mys med Artie och möjligtvis stifta ny bekantskap på en pub eller häng hemma hos en vän. Det återstår att se! God helg allesammans!
Cheers! xx
 
(såhär mycket snö var det förresten i början av veckan, nu är allt puts väck och det väntas 10+ till nästa vecka)
                                               
Äeh hörre ni, nu ger jag upp! Har spenderat x antal timmar idag med att försöka fixa bloggen som jag vill att den ska se ut men jag är inget geni och detta vill inte gå åt samma håll som jag vill.. Nåväl, det ser helt okej ut ändå. Nytt år, ny design!
Så.. Vad händer i London. Nästan en hel vecka har gått, det är galet så fort tiden går. Snön försvann lika fort som den kom, skönt det. Vädret är dock fortfarande muppigt, det snöar lite lätt och sen regnar det, sen blir det sol och vips så är det molnigt. Man vet aldrig med vädret här, det är oförutsigbart. 
 
Jag konkar på som vanligt med barnen, läxor, hund och hushåll. So far, so good. Arthur kom hem sent idag ifrån doktorn med Minna och vi åt Lebanesiskt till middag, smaskens. MEN, sen hemkomst innebär sen läxläsning vilket inte bådar gott för då är vi alla trötta. Vänta nu kommer yttligare ett MEN, jag har hittat ett knep! Belöningen Använder mig utav det varenda gång men idag var belöningen äppelpaj som jag bakade igår. 
 
Jag frågade igår kväll "gillar du äppelpaj?"..
Artie: Jaaaa, jag ääälskar äppelpaj
M: Vill du att jag ska baka en snabbpaj?
Artie: Jaaaaaa, hörde ni allihopa? Moa ska göra en paj till mig!
 
Haha, lycklig grabb och nog tyckte han om den alltid. "Godnatt Moa, åh imorgon. Finns det något kvar av pajen? Kan vi ha den till efterrätt då? Den var toppen, verkligen jätte god!
Blir så glad när barnen gillar det jag lagar, det kan ibland vara svårt med kulturchok osv. Men både middagen (biff) och efterätt var lyckad. YES
 
Och jag måste bara berätta.. Jag var ute på villovägar igår.. Jag skulle hem till Jessica på kvällen, passade på att ta bilen eftersom att det var sent och kallt och det är en bit att gå. När jag kommer halvvägs är vägen avspärrad.. Attans. *Men om jag kör upp på bron så kan jag nog köra ner på andra sidan* tänker jag .. Inte smart Moa.. Jag kör upp på bron och hamnar på en motorled som fortsätter ut till en motorväg, OCH JAG ÄR FAST. Fyrfilig motorväg och inte en chans att svänga runt, här får jag lite smått panik. Hastigheten är hög och jag vet i sjutton vart jag är på väg. Stannar till vid en bussficka och kollar på kartan, nope det går inte att svänga. Till slut hittar jag en lucka och följer efter en annan bil som svänger runt och gör en fuling. Min ursäkt är att jag inte hade något annat val.. När jag väl kommer tillbaka visar det sig att jag ändå inte kan köra mot Jessica vid bron så jag får köra tillbaka hem och har varit ute på motorväg i onödan. Så likförbannat får jag gå i blåsten, tack väl hade jag Filip och Martin som höll mig sällskap via skype. Tröståt lite äppelpaj, grädde och keso efter min lilla hjärtklappning.. Det var jag värd och min fina Jessica hade gjort kaffe, thank you!
Blev kvar en bra stund och kom i säng på tok för sent.. Kändes inte som jag sovit alls när jag vaknade imorse, det är tufft att gå upp i sådana lägen så nu ska jag lägga mig, det är på tiden.
 
Så mina kära, sov gott. CHEERS!
Har nu suttit i nästan två timmar och försökt att ändra tema på bloggen men det vill ta mig sjutton inte som jag vill... Jag blir då tokig! Wäääääh... Jag släpper det här nu och så återkommer jag senare! Puss 
Ohoj pirater! Det är viktigt att boosta sig själv, därför blev det fotografering igår! & för dem som känner för att påpeka "du har knappt några kläder på dig", äeh det kanske jag inte har men du har sett mig i bikini? SÅ, jag bryr mig inte så värst & jag är i vilket fall som helst himla nöjd med resultatet! Puss & kräm mina små blåbär!
Cheers!
 
 
 
 Hola mi amigos!
Här sitter jag i min säng, lördag förmiddag eller det räknas förmodligen som eftermiddag nu och häver i mig kaffe och hoppas på att jag inte ska spilla i sängen. So far Moa 1-0 . Det kom snö igår, det kan jag ge engelsmännen ett rätt för men det kom kanske 4cm? inne i stan. Det smälter så fort det nuddar marken. Trots det så fick Mat ett mail ifrån Arties skola om att barnen behövde bli hämtade, privatskolor.. Dem sa inte ett knyst vid Marys skola men Minna hämtade henne i alla fall. Tycker att det är lite mesigt det här med "kaoset" kring snön. Bilar kör på vägbanorna hela tiden så det är ingen fara på vägarna, det är saltat på trottoarerna men dem stänger tågen.
 
Igår åkte jag och Jessica till Ikea i Wembly. Vår idé var först att ta tåget men det visade ju sig vara inställt så vi åkte buss i stället vilket gick minst lika bra, först 224 sen byte till 260. Gick kanske på en 40 minuter sisådär. Vi hade egenligen bestämt att vi skulle gå och träna igår som vi gjorde förra fredagen och basta och gotta oss efteråt men vi skippade det. Jag har redan tränat 5 ggr denna vecka och mina benhinnor måste få vila annars går dem väl av.. Så istället svidade vi om och begav oss! Det blev ett stopp på Mc Donalds först för en kopp kaffe (jag menar man måste ju vara snål, man får trots allt 6:e koppen på köpet!!). Då ringer telefonen och Mat frågar om jag vet vart Minna är och om jag vet att Artie kommer hem ifrån skolan. Attans tänker jag.. Är precis på språng att åka på min lediga dag, måste jag vända om och gå hem nu? Mat pratar med Minna och ringer upp och säger att dem löser det. Phew, tack!
 
När vi väl sitter på bussen ringer Minna, men det handlar inte om barnen det handlar om oss. Haha. Hon tycker inte att det är en så bra idé att åka till Ikea på en fredag, när det snöat en massor och folk ska ta sig ut ur London. Det Ikea som vi var på väg till beskriver hon som att det ligger halvvägs ut ur London längst med en motorväg. Att vi säkert tar oss hem men att det kan ta en evighet och att vi kan bli fast i bussen och bussar kan bli kalla så har vi varma kläder på oss? Hon frågar även "Ska du äta köttbullar?" .. Mjäe jag har inte bestämt mig än.. haha "Du kan ju alltid köpa om du vill och frysa in, barnen älskar dem". Samtalet avslutas med att Minna lite checkt klämmer in "See yaa lateeeeer"
 
Det var inga problem att ta sig ut och vi hade i princip Ikea för oss själva, hur trevligt som helst! Vi knattade runt och lyckades plocka på oss lite smått och gott, det blev till slut köttbullar för min del. Hem var det inte heller några problem att ta sig. Vi meckade ihop grejorna och gjorde det fint på mitt rum och knattade sedan vidare hem till Jessica och fixade fint på hennes rum och åt en STOR skål fruktsallad med flingor och grädde, MUMMA!!
Sedan var vi tvugna att gå hem till mig igen, jag behövde sova hemma så Jessica sov hos mig. Så det blev en fin nattpromenad, kallt som tusan! Anledningen till att jag behövde vara hemma var för att Mary var på Arthurs skola The Harrodian och gjorde ett intagningstest idag. Observera att tösen är sju år gammal och ska göra intagningsprov som består av engelska och matte. Det är hemskt vilka krav det är på barnen. Så Minna skulle ta Mary dit och jag var hemma så att inte Artie var själv, jag behövde inte vara vaken bara jag var i huset. Så jag sov fram till halv tolv. Skööööönt
 
Var just nere och pratade med Mary Mooo nu och hon sa att det gått bra men att det var svårt, det är väl inte så lustigt. Lilla skruttan. Resten av dagen ska spenderas inne i stan, ska försöka hitta en födelsedagspresent till Mary, hon blir åtta år om en vecka. Så det är dagens uppdrag. Till er andra, ha en mysig lördag!
 
Cheers!
 

 

12 Inches of snow expected as public warned to stay inside and avoid all travel 

Kraftigaste snöfallet denna vinter förväntas natten till fredag, temperaturer under -9 grader.

 

 

Familjer har blivit varnade att stanna inomhus imorgon när snöstormar slår till mot Storbrittanien inatt och utfärdade första röda varningslampan för snö på två år. Det ovanliga och mest allvarliga svåra vädret, varning - utfärdat ifrån Wales - menar på att alla ska bör vidta åtgärder för att skydda dem själva och andra för påverkan av det extrema vädret. Avbrott av transporter och andra färdmedel är troligt, förare och transport användare är rådda till att undvika farliga områden och att ha en plan B. Det har varit fyra olyckor på vägarna i enbart Dover denna morgon och många fler runtomkring landet, medans brandmän har tagit hand om två stora bränder denna vecka orsakade av människor som försöker hålla värmen.

Det kraftigaste snöfallet denna vintern kommer att sprida sig österut efter morgondagens rusningstimma imorgon. Varning  föratt det kommer att kännas kallare än vad det är  för drivande vindar som river över Storbrittanien.

 Så står det på Daily Mail's hemsida. Kära nån', det är lite snö.. Nu får ni väl ta och skärpa till er. Arthur har pratat om "snowdays" och menar på att när det är mycket snö stänger dem skolorna och barnen får stanna hemma. Vilket han så väldigt gärna vill. Det är snö vi pratar om men engelsmän är nog knappt bekanta med det namnet. Skärp till er och var lite mer som en svensk! Vi har minusgrader hela vintern och tonvis med snö, inte stannar vi inne och tycker synd om oss själva för det. Men här är det andra verser, folk råds till att stanna hemma och hålla värmen, problem i kommunaltrafiken och alternativt att skolor stängs... Ja jag säger då det, jag är svensk, vi har snö hela vintern, inte är jag bitter för det. Så imorgon återstår det att se om barnen ska till skolan eller inte.. Vad tror ni?

Har idag tränat för femte gången denna vecka, imorgon blir det en sjätte. Övervägde att träna även lördag men det får nog bli en vilodag, annars blir det för mycket träningsvärk för min lilla kropp. Testade på ett spinningpass igår, jag dog lite grann eftersom att jag varit på ett pilatespass tidigare och cardio är inte riktigt min grej. Cyklade rumpan av mig i 45 minuter och mina ben var spagetti efteråt. Nu är det som så att mina benhinnor är alldeles knotiga och ömma så jag måste nog vila lite. Frågade Kima idag på passet om vad han trodde och han sa att jag skulle testa att massera ut knotorna och vila benen lite. Om det inte blir bättre så kan det vara något kroniskt, men att jag kunde söka online för att kolla närmare på saken. Ett träningspass till imorgon med bastu efteråt, sen är det helg!

Ikväll sitter jag barnvakt vilket är okej. Har somnat innan 10pm två kvällar i rad nu, så himla skönt. Är redan trött men det är nog bara för att det börjar bli mörkt ute. Förhoppningsvis kanske jag kan somna innan tio igen, Minna ska vara hemma runt 9-tiden. Fram tills dess ska Artie och jag göra läxa, Mary ska bada, Artie ska duscha, dem ska få pizza till middag och sen roar vi oss med något annat som belöning. Artie pratade eventuellt om ett bilspel på sitt xbox, men det är bara om han är duktig och gör allt annat först. Igår kom han hem och grät stackars barn och frågade varför dem ger honom så mycket läxor, igår hade han tre stycken, till en tioåring. Skolsystemet här är tufft men det vet dem ju om. Jag är dock inget fan av detta dumma system. Artie har dock en tendens att börja klaga och göra saker mycket svårare än vad dem egentligen är, utan att ens ha sneglat på boken. När vi väl sitter ner brukar det inte vara så svårt och om vi hjälps åt går det fortare. Försöker ständigt hitta på olika varianter för att göra läxläsningen lättare, använda hans fotboll som terapi, belöna med något gott eller spel efteråt, leka lekar etc. Tills imorgon har han bara historia, vanligtvis är det minst två läxor. Arma lilla barn.

Mary är just nu med Daisy på en playdate och bör komma hem om ca 45 minuter, Artie kommer också när som. Igår hade jag och Mary lite ensamtid då Minna tog Artie till doktorn angående hans hosta igen. Så Mary och jag målade fina teckningar med akvarellpennor, möblerade om och rensade hennes rum och tog ett varmt mysigt bad tillsammans. Hoppas på att kvällen blir bra och att jag har glada muntra ungar kvällen ut. Tills dess, cheers mina kära! Hoppas jag klarar mig igenom "snöstormen"...

 

 

 

 

 
Sitter nu och trycker i mig mat som den häst jag är! Har haft en riktigt hurtig morgon och nu skriker min mage MAAAAAAT!
Minna kom tillbaka ifrån Jerusalem igår ikväll/natt så hon och Mat tog barnen till skolan imorse, jag passade då på att gå tidigare med Molly så att vi kunde gå en längre promenad innan mitt träningspass. Det blev ca 1,5h allt som allt tror jag. Kom hem, smuttade lite kaffe och gick vidare till gymmet. Var inte riktigt vaken än, kände mig någorlunda seg. På passet blev det bara jag och Kima, Pt:n som håller i Core Stability. Men inte gjorde det mig något, jag fick en PT för mig själv i en timma. Han sa att jag är stark så han gjorde nya mer utmanande övningar som han inte kan göra med en hel klass eftersom att klasser måste anpassas till alla. Så jag körde på, fick hjälp med hållning och stöd. Kima stod brevid, pushade och tog tiden. Jag ska inte ljuga och säga att det var lätt för det var tufft, riktigt tufft men jag är så nöjd med mig själv efteråt och jag får belöna mig med en god brunch.
 
Han hjälpte mig att stretcha ut musklerna ordentligt vilket var fruktansvärt skönt och efteråt stannade jag kvar och vi pratade träning och våra kopplingar till det etc. En riktigt trevlig kille, en riktigt bra PT. Ser fram emot nästa vecka och hoppas på att det inte är några andra där då heller, så jag kan köra stenhårt igen och verkligen göra slut på mig själv. Ska dock ta med mig Jessica så hon får träningsvärk hon med!
 
Idag får det bli lite spännisbilder, tycker att det börjar se bra ut!  Haft sex träningspass efter nyår, tre till väntar denna vecka och det är så skönt. Är riktigt taggad!
 
Idag ska Minna komma hem någon gång mellan halv sju, sju. Vi ska alla äta middag tillsammans, inte jag dock. Ska göra tortellini till barnen och jag äter inte pasta så jag hittar nog på och äter något annat tidigare. Så innan det att Minna kommer hem ska läxor vara klara, Mary ska ha badat och efter maten är det ingen tv för barnens del. Vi ska prova det idag och hoppas på att det funkar. Det känns skönt att Minna är med och äter idag också för jag blev riktigt trött och arg igår. Jag har fått lära mig att när man äter så sitter alla vid bordet och väntar tills att alla ätit upp, men Mary är expert på att vara överallt just när vi ska äta. Hon har myror i byxorna och kan inte sitta still vilket jag blir väldigt irriterad på eftersom att jag måste tjata varenda gång och varenda gång gör hon samma sak och hon envisas med att inte använda gaffel.. och jag får tjata och tjata. Artie sprang på toa stup i kvarten och var bara tvungen att ta med sig bollen på toan för att den gör så att han tänker bättre? Jag vet att hans fotboll är som terapi för honom vilket är jätte bra, men han behöver inte leka med den när vi ska äta. Så där sitter jag och har gjort en god middag och försöker äta med barnen men vad får jag för det? Usch så trött och ledsen jag blev. Som grädden på moset bråkar dem och skriker, slår och kallar varandra fula saker. Jag fick nog och skrek tillbaka eftersom att dem inte lyssnat när jag tidigare försökt få kontakt ex antal gånger. Artie säger att det är Marys fel och Mary säger att det är Arties fel, DET ÄR BÅDAS FEL!
 
Ingen utav dem är bättre än den andra eftersom att dem hämnas på varandra. Mary försöker skylla bort sig med att säga "jag är sju, jag ska inte veta allt". Du är sju och DU VET att man inte slår någon, man sparkar inte någon, man retas inte och man kallar inte varandra för elaka saker! PUNKT
 
Ikvällen slutade bra ändå, Mary badade och Artie gjorde sin läxa. Vi satt alla tre och gjorde läxor tillsammans vilket funkade bra. Artie blev lite yr vid ett tillfälle då han slått i huvudet i skolan och fått en bula, men efter att han legat ner en stund så var han okej. Vi lekte hide and seek (kurragömma) och sen var det dags för Mary att sova. Klockan blev efter åtta men det är okej. Hon är duktig när hon ska lägga sig. Artie gick upp efter nio men kom ner och var orolig, det märks då han vankar av och ann. Han försöker äta fruktbar men dem är sprängdfyllda med socker och då kan han absolut inte sova, te frågar han också om men hans lilla kropp kan inte hantera koffeinet så sent och då kan han inte heller sova. Han får ett äpple och ett glas vatten att ta med sig upp på rummet. Hostan börjar igen och han har knappt hostat under hela helgen så han får lite hostmedecin som hjälp att sova och som smärtlindring. Jag erbjuder mig att läsa en bok och det slutar med att jag sitter lutad mot sängen och läser tre kapitel och efter det somnar han gott. Jag somnade efter 11 men det gick ändå bra att komma upp imorse. Hoppas på att somna tidigare ikväll eftersom att Minna är hemma och jag inte är barnvakt.
 
Just det glömde nämna att jag fick post både idag och igår! Jippie! Igår kom ett fint brev ifrån mamma och urklipp ifrån tidningen på mina pojkar. Blev väldigt glad eftersom att jag länge velat ha en kopia och idag trillade det in ett brev ifrån mormor och morfar. Åh det är så mysigt att få post, tack underbara mamma och mormor och morfar , ni förgyller mina dagar! I love you
 
Cheers! xx
Nu får ni stå ut med halvnaken biler, jag är stolt att jag fått muskler och detta är inte utmanade bilder så inga dumma kommentarer tack! Puss
 
 
 
Det som började med en urusel fredagsmorgon blev till en mysig kvalitetstids kväll med Artie. Gårdagen var den mysigaste dagen på riktigt länge. Hade sannerligen en kanonfin dag med Jessica och vår nyfunna goda vän Marie.
 
Morgonen startade vid strax efter nio av mitt alarm, högt och ljuvligt.. Uääh. Jag kände mig konstigt nog nästan bakfull när jag vaknade trots att jag inte druckit dagen innan, kan man vara bakfull av trötthet? Men Artie skulle på fotbollsträning så hej och hå jag fick gå upp i alla fall. Artie kom iväg och jag körde och hämtade Jessica. Vi hade inplanerat en långpromenad i Richmond park och Marie skulle också komma och göra oss sällskap.
Det som vi tänkt skulle bli en mysig långpromenad var snarare en kall, blåsig och ganska kort promenad.. Men det var härligt ändå! Frisk luft är alltid bra och Richmond park är perfekta stället att gå om man vill rensa tankarna. Känns inte ens som att vara i London, tittar man åt ena hållet är det skog, kullar och dalar. Tittar man åt andra hållet ser man skyskrapor, lustig kontrast. Vi kan nog ha varit där i drygt en timma i alla fall. Vi var kloka nog att ta med oss en STOR och då menar jag STOR termos med kaffe som vi kunde värma oss med, Marie spillde ut sin del över sig själv och snubblade nästan över ett hål. Skadeglädje är den bästa glädjen! Muahahaha
 
Vi körde hem, svidade om och gick till Westfield och det slutade som en heldag med shopping. Första uppgiften var att finna mat. Med mat i magen och ny energi tog vi oss runt i gallerian och shoppade loss. Jag var nog den som fick med mig flest kassar hem. You've got to love midseason sale!
Spenderade över £100 men jag tjänade £95 så jag gjorde ändå bra köp om jag får tycka till själv.
 
Jumpsuit £65 --> £20
Klänning £36 --> inte rea men ack så fin och skön.
Jeanskjol £20 --> inte heller rea men bra basic och fin.
Blommig kjol £55 --> £20
Antik inspirerad kjol £35 --> £15
 
Efter en lång dag bland vimlande människor, reaskyltar och butiker fick vi slutligen nog och gick hem. Klädde oss i aftonkläder, spacklade på lite smink och töserna tog ett par glas vin. Jag avstod, känner inget behov av alkohol. Restaurangbesök väntades, närmare sagt Jamie's Italian. Har varit där en gång tidigare med mamma och ack så gott och så himla mysigt ställe. Vi blev placerade i baren medans vi väntade på att få ett bord. Atmosfären är varm, det ligger ett sorl av glada röster över hela restaurangen, musik spelas i bakgrunden och människor skålar och är glada. Efter ca en halvtimmas väntan får vi ett bord, blir serverad fantastiskt god mat och töserna dricker lite mer vin, blir pratglada och samtalen varierar i högsta grad. Tiden går fort men jag njuter. Efter elva betalar vi notan och rör oss vidare mot Walkabout, vi dansar och har roligt och innan det stänger vid tolv går vi till pubben och sitter där en stund. En okänd man klappar mig på axeln och låsas som ingenting,
 
"jag såg att det var du.
"Nej det var inte jag, min kompis tycker att du är vacker.
"Då kan du hälsa tack till din kompis, att det var väldigt trevligt av honom att säga så.
"Jag ska hälsa min kompis att du tyckte det
"Tack..
 
En annan kille kommer fram och ber om ursäkt för sina vänner som druckit för mycket, stackars man som skäms över sina vänner. Efter 1-tiden rör vi oss hemåt och stannar till vid affären och köper med oss godsaker hem. Några dyngraka irländare kommer in, fylla och dialekt, defenitivt irländare.
 
"What is that?
In her face? It's glases!
Shhhhhhh!.. She's georgeus man!
 
Jag bar mina glasögon denna kväll och irländarna trodde nog att dem var diskreta.
What?! Am I wearing glases? Me? Who? No shit Sherlock?
Brilliant. I vilket fall gick vi hem, nöjda efter en riktigt bra dag. Sätter oss vid matsalsbordet med te och tilltug, pratar in på sena natten och somnar gott alla tre i min säng. Jessica ligger som en stoppad korv i mitten, Marie snarkar högt och ljuvligt på vänsterflanken och jag gosar in mig i Jessica på min sida. Somnade gott och vill avsluta med att tacka för en fantastiskt go lördag. Jag vet att jag nämnt att den var kanon flera gånger nu men ja, den var det. Cheers mina vänner! xx
 
bilderna roteras när jag lägger in dem, vet inte vad jag ska göra?
Jag har haft en så förbannat dålig morgon. Först och främst så sprang Molly upp på den höga muren på baksidan för att fightas med den dumma räven som alltid jävlas med att komma hit enbart för att trigga Molly känns det som..Dem hamnar i slagsmål, så jag klättrar upp för stegen ca 4m för att försöka få ner den dumma hunden, vilket resulterar att jag skitar ner mig själv och var nära på att ramla ner. Inte fick jag med mig Molly ner heller.. Klockan går och jag måste köra Artie till skolan för att inte komma försent, skulle egentligen haft med mig Molly för en mysig långpromenad längst med Themsen men den idén sket sig. Istället är Molly kvar på muren och Mat får ta över problemet eftersom att han är kvar hemma en stund till med Mary.
 
På vägen hem ringer Mat för att säga att Molly är nere, hon hade tydligen ramlat ner?! Som sagt det är säkert 4m upp men hon ser ut att vara okej. Så när jag kommer hem välter jag ett bord för att blockera så att Molly inte ska komma upp. Sen blev det bara en kort promenad, Molly får skylla sig själv. Hade planerat en så mysig promenad för oss men nähä då.. Dumma hund. Kaffekannan gick sönder igår så inte heller kunde jag dricka mitt morgonkaffe, så då tänkte jag att jag skulle gå runt hörnet och köpa mig en istället. Idiotisk som jag är går jag ut genom dörren utan varken mobil eller nycklar. SMACK, dörren slår igen och jag inser att jag just gått ut utan att kunna komma in igen. Detta händer inte.. Hur kan jag vara så dum? Minna är borta till måndag, Mat jobbar och städerskan har just meddelat att hon kommer imorgon istället för idag. Där står jag och inte kan jag något nummer till någon utav dem heller. Tack i alla fall att jag hade plånboken i fickan.
 
Frågar folk om hjälp, om det finns något nummer som jag kan ringa, typ 118 118 liknande. En hjälpsam kvinna på en bank lånar ut en dator där jag får söka på yellow pages men utan resultat. Hon säger åt mig att ringa 112 112, går till telefonkiosken och slår numret men telefonen tar det som nödsamtal "112" så jag får lägga på och mina pengar slukas. Jag går till låssmeden och frågar om han har material att virka upp låset med och frågar om jag vet hur nyckeln är skuren, det minns väl inte jag heller? Jag har inte analyserat den. Han hade redskapen men han sa att vi var tvugna att byta lås. Nej tack vi bytte just lås och det kostar en förmögenhet. Det finns tre andra personer som har nyckel till huset. 'Du kan ju ge dem nya nycklar', men NEEEJ vad är det du inte förstår jag vill bara komma in i mitt eget hus!?
Frågar nu istället några poliser på gatan om ett nummer att ringa. Mannen i sällskapet säger 118 118 och jag går tillbaka till telefonkiosken och slår numret, inget händer och den dumma makapären slukar mina pengar IGEN. Det här gick ju bra.. Går nu istället tillbaka till banken och frågar istället om det finns en möjlighet att jag kan låna telefonen. Mannen säger att det egentligen inte är tillåtet men detta får vara ett undantag. Kvinnan på telefonen är så fruktansvärt otrevlig så att det inte är klokt, och i slutändan visar det sig att hon bara kan få upp hemtelefoner vilket inte hjälpte mig så jag tackar för mig och hon svarar lika otrevligt tillbaka. När jag kom ut på gatan igen var jag gråtfärdig. Vad skulle jag nu ta mig till?
 
Jag bestämde mig för att ta mig till Jessica. Det kändes för långt att gå i mitt depprimerade tillstånd så jag ville ta bussen. Dock låg även mitt oysterkort i huset. Jag sprang ikapp bussen och nästan missade den och fick betala dubbla priset utan mitt oyster. När jag kom fram till Jessicas hus öppnade städerskan dörren och jag sprang upp till Jessicas rum. Öppande dörren och sa "jag har haft en fruktansvärd morgn" och sen brast det, tårarna rullade tungt ner för mina kinder. Stackars Jessica, nyvaken, chockad och där står jag och gråter. Hon klappar på sängen så jag lägger mig brevid henne och hon strycker mig över armen. Min fina vän, vad vore jag utan dig?
 
Vi kollar först skype för att se om jag får tag på minna utan resultat. Sen kom Jessica med den brillianta idén att kolla i mailet som jag fick från Marie när jag först hörde talas om familjen Fry-Whitley. Jessica går ner och kokar kaffe och jag hittar Mat's nummer. HALLELUJAH! Mat kom 30 minuter och plockade upp oss för att köra oss hem och släppa in oss i huset. (och jag fick i mig min kopp kaffe)
 
Jessica och jag gick till Hammersmith för att träna, ett nytt pass scuplt and conditioning. Var skit jobbigt, jätte svettigt men så kul! Riktigt drog energin ur mig. Ska gå på det varje fredag nu. Har pass från måndag till fredag, svettigt och dant.
 
Har nu just kommit hem ifrån en ur-mysig kväll med min grabb. Vi var på pizza express och pratade om allt och ingenting och njöt. Vi kom in på mitt jobb av någon konstig anledning och Arthur blev förvånad när jag sa att jag ska åka hem till sommaren. Men jag sa det att jag har saker som väntar på mig där hemma också, familj och vänner. Men att jag älskar dem och jag älskar att vara här. Så nu lever vi i nuet.
Vi gick på bio och såg Life of Pi, riktigt fin film som jag vill rekommendera! Nu väntar Artie på mig i den andra rummet, vi ska kolla vidare på Clash Of The Titans? Heter den så?
En dålig dag slutade bra, cheers! xx
 
 
 
 
Skulle egentligen skrivit ett inlägg igår men det hann jag inte mä. Har nämligen en väldigr gullig sak att berätta. Igår när jag var ute med Molly efter att Mat och Minna tog barnen till skolan försökte jag springa lite, mina steg är urusla och jag får ont i både knä och benhinnor.. Men jag gjorde så gott jag kunde och det kändes bra efteråt. Under denna stund ringer Minna för att hon ville berätta att i bilen på väg till skolan hade Artie sagt..
 
"Jag älskar Moa, hon är den bästa utav dem au pairerna vi har haft. Hon är snäll, rolig och hon gör mig alltid glad när jag är nedstämd och ledsen".
 
Dessa ord gick rakt in i hjärtat, och jag sa det till Minna att jag nästan började gråta och hon svarar med "Vad tror du inte att jag gör?". Artie är verkligen inte den som säger jag älskar dig utan att mena det. Så detta var stort. Minna sa även det att det känns tryggt för henne att åka bort när hon vet att barnen har det så bra hemma med mig, (hon åkte till Jerusalem idag). Vilket även känns skönt för mig att höra att hon känner så.
Så nu är Minna borta tills måndag kväll. Artie och jag ska ha mys imorgon, Mary sover hos en kompis. Så det blir middag ute och bio, 'Life of Pi'. Ser riktigt fram emot det!
 
Har idag sprungit igen, nästan 4k med lite promenad när jag dog emellanåt.. Mitt knä känns inte skönt nu.. Sen drog jag mig mot simhallen och betade av 2k där. Första simningen detta år. Kände mig trött redan efter första kilometern men jag gav mig fan på att simma en till, det är ju så skönt efteråt. Känslan, varma duschen och maat!
 
Nu kom Jessica så jag måste bege mig och vara social, ska gå och ta en kaffe!
Cheers mate!
 
 
Hey! Idag har jag varit nyttig i en vecka, LCHF för hela slanten, känns riktigt bra! LCHF innebär inte att jag vill gå ner i vikt utan bara att jag åt väldigt mycket onyttigt i jul och känner att det blev för mycket helt enkelt, jag svälter inte mig själv. Jag äter för glatta livet och jag står mig längre på en stabilare frukost och slipper småätande.
Så jag är väldigt stolt över mig själv, allt känns så mycket lättare utan sötsaker.
 
Efter att ha lämnat Artie hos sin gudmor igår drog jag mig tillbaka hemåt, skypade med mormor och morfar på vägen. Alltid lika mysigt att höra deras röster eka i mina öron, som att dem är med mig i London fast på samma gång inte. Båda barnen var borta till kvällen så när jag kom hem tog jag med mig Molly till Scrubs på promenad, jag sprang så mycket jag orkade, pausade ibland och gick för att börja springa igen. Det dröjde inte länge innan knät började göra ont och andningen kändes jobbig. Jag är ändå stolt att jag sprang mycket, det tar trots allt ett tag innan löpningen ordnar upp sig efter uppehåll, tekniken att få in stegen, andningen och flås. Har aldrig varit en löpare men övning ger färdighet som det sägs.
 
Kom hem och gjorde mig en omelett till middag och tappade upp ett rykande varmt bad med lavendelolja och badsalt och kröp ner och skrubbade mig från topp till tå för att få igång blodcirkulationen ordentligt. Min sköna stund fick inte vara längde dock innan Molly började skälla vilket innebär att någon är vid dörren. Jag trodde att det var barnen som kom så jag tappade ur badet och sprang ner invirad i endast en handduk och öppade dörren. Där står en nisse med leverans.. En mobiltelefon till Mat, så jag signerade och suckade medans jag stängde dörren. Så mycket för min avkoppling och badet var redan borta. Det hann inte gå mer än tio minuter så bankade det på dörren igen och där står nästa nisse med nytt paket, 8 frithville gardens .. Nädu detta är 6 frithville gardens, han var förvirrad och kunde inte läsa på paketet, sen fanns det tydligen ett paket till oss ändå. Arties nya trainers (gympadojjor) som han beställde i förra veckan, toppen då fick han dem innan skolan började! Boy, om han blev glad!
 
När min avkoppling ändå var förstörd passade jag på att sköta tvätten, både kläder och skor. Slog mig ner i soffan och kollade på lite Grey's. Mat ringde för att meddela att han var på väg med Mary men att hon rusat runt så mycket att hon inte ätit. Vadå? Barn ska väl alltid ha mat? Klockan blev efter halv sju innan dem kom tillbaka, Minna var fortfarande iväg för att hämta Artie. Gjorde pannkakor till Mary, snabbt och smidigt och hon älskar dem. Efter maten är det som alltid dags för bad, tösen hade galet mycket energi och jag var utmattad efter natten utan sömn. Kände mig dum, hon ville leka 'it' (ta fatt eller datten) men jag var säkerligen jätte tråkig, orkade inte springa runt. Men hon förstod mig, pussade henne på handen och hon var glad ändå. I badet sjöng vi för varandra och jag tvättade hennes hår, och gissa vad vi fann där? Jo löss givetvis, urk.. Men men, har köpt lusmedel idag så nu ska dem små äcklen dö! muhaha. 
 
Gick och la mig relativt tidigt, skypade med Öland så klockan blev säkert runt 11 innan jag släckte ändå. Fick sällskap av Molly hela natten. Den lilla filuren, förstår inte hur en så liten hund kan bli så stor i sängen? Hon har en tendens att lägga sig i mitten, ta allt täcke och bara må gått. Snäll som jag är vill jag inte flytta henne så jag gör det bästa av situationen, så vi sov sked Molly och jag. Hon snarkade gott och jag andades hår.
 
Alarmet ringde vid 7 och det var tufft att gå upp, Molly låg kvar och mornade sig. Kom ner och dem andra låg fortfarande och sov. Mary var först upp, sen Minna och Artie var i princip omöjlig att få upp. Han var jätte trött och ville ligga kvar. Med en marginal på ca 20 minuter innan avfärd mot skolan fick vi upp honom, trött och ledsen. Sömnbrist, stackars liten. Han fick äta frukost i bilen eftersom att han inte ville äta hemma. Hoppas att han haft en bra dag. Båda kom iväg till skolan och jag tog Molly till Scrubs på den dagliga morgonpromenaden, efter en timma skyndade vi oss hem. Jag lämnade av Molly och knattade vidare mot gymmet. Första riktiga passet detta år. Core stability. Det var tungt men det är inte lätt att komma tillbaka efter uppehåll, det tar tid att bygga upp muskler. Kima som håller i passet är en jätte bra PT som gör det roligt och utmanande så jag pressade mig själv och det kändes riktigt härligt efteråt. Gick hem, duschade och gjorde omelett brunch.
Ska snart ta med mig Molly och hämta Mary, undrar hur hennes dag har varit. Tiden går fort när skolan är igång igen.
 
Har idag på mig kashmir tröjan jag fick av Minna, den är SÅ skön. Fin och orange, glad färg. Tänkte först ha en svartvit tröja men färg piggar alltid upp! Förhoppningsvis är Jessica ledig ikväll så vi kan ta en kvällspromenad, tills vidare mina vänner!
Cheers!
 
Måndag idag, nu har det redan gått åtta dagar sedan jag kom hit. Jesus vad tiden går undan..
Har i princip inte sovit något alls inatt och det suger ganska stenhårt, känner mig inte utvilad alls. Låg och väntade hur länge som helst på att jag skulle somna vilket aldrig hände, lyssnade på musik, somnade, vaknade, somnade, vaknade osv.. Blä. Alarmet ringde vid 06:50, kändes som att jag just lagt huvudet på kudden.. KUUUUUL.
Minna stod i duschen så jag gick ner och började plocka i köket, barnen har sovit fram tills nu. Så egentligen känns det som att jag kunnat sova lite längre men Minna skulle åka vid 7 till jobbet så ville vara vaken ifall barnen skulle vakna. Vilket dem som sagt precis gjorde, 9:20.. jag har redan varit vaken i två timmar och dem vaknar nu, det borde vara tvärt om. Det kommer bli tufft att få upp dem ur sängen imorgon när skolan börjar och svårt att få dem i säng ikväll.
 
Den senaste veckan har varit så lugn och jag nästan förväntar mig att helvetet snart kommer bryta löst när skolan börjar, långa dagar för barnen, läxor, utmattning, körande hit och dit. Jag håller tummarna för att humöret håller sig uppe ändå.
Idag ska Artie iväg och spela golf mellan 1-6 och Mary ska iväg på en playdate. Mat ska komma hit runt 12 så att jag kan åka till Sloane Square med Artie. Har planerat att ta en lång springrunda med Molly när jag kommer tillbaka vid ca två, får se hur långt mina ben orkar innan det gör ont.
 
Idag är det även systers födelsedag. Grattis fina du, stor kram ifrån London!
Ha en skön dag allesammans, cheers!
Jag borde egentligen gå och lägga mig men känner att jag måste skriva av mig först. Idag har varit en fantastisk dag precis som alla andra dagar sedan jag kom tillbaka hit efter jul (bortse från måndag, den gills inte). Igår sov jag hos Jessica men gick hem tidigt för att vara hemma med barnen medans Minna var ute och sprang. Hemma bemöttes jag av en jätte lycklig Mary som kom och hoppade upp i min famn. Kan vara ett utav dem bästa bemötanderna jag vet. Vi har pysslat hela halva dagen med hennes stora dockhus. Jag kom med idén att vi skulle kunna piffa upp det om vi fick Minnas bekräftelse. Det ser väldigt gammalt ut, lite viktorianskt och skulle behöva fräschas upp. Nya golv, tapeter, färg etc. Jag som älskar att pyssla skulle tycker att sådant är himla roligt, men sen gäller det ju också att få tummen ur stjärten (röven låter fult så vi skippar det) och göra det också. Vilket kan ta tid. Nu i huset har vi alla ett varsitt rum (nu pratar jag fortfarande om dockhuset), mitt rum är rosa och himla fint om jag får säga det själv. Hoho, älskar att få agera lilltös igen och leka med barnsaker!
 
Mary skrev tackbrev för sina julklappar och Artie spelade xbox, jag passade själv på att skriva ett brev. Så mysigt när det slinker ner ett brev i lådan. Älskar att få brev hit, det liksom piffar upp vardagen. Mary frågade om jag kunde hjälpa henne att välja kläder, jag var själv på väg upp till mitt rum för att byta om. Självklart hjälper jag till med det, Mary säger då "tack så mycket, min andra nanny sa alltid det beror på.. jag ska träffa en kompis". Det spelar ingen roll om det är helg och jag är ledig, jag ställer upp för min 'familj', dem ställer alltid upp för mig och att välja kläder tar inte lång tid. Det här känns inte riktigt som ett jobb, det är för personligt för att kalla jobb. Vi bor ihop, vi äter ihop, vi skrattar ihop, vi gråter ihop, vi älskar varandra. Det handlar inte om jobb, anställd och chef. Det handlar om att ge och ta, jag ställer upp och dem ställer upp.
 
När Minna kom tillbaka hade hon köpt med sig kaffe till mig. Söta Minna vet precis vad jag behöver, gulliga rara. Jag gick till Westfield för att strosa runt och lyckades hitta mig lite fint. Ett par platåskor från schue, ett par höga vintage inspirerade denimjeans från topshop, två behåar från boux avenue och tandkräm och deo (dem två sista sakerna är ovesentliga..). Riktigt glad att jag hittade lite fint, lite rea, lite dyrt. Åt middag själv på tossed, det är en salladsbar där det finns olika alternativ av sallad eller så kan man göra sin egen. Det är öppet kök så man ser allt som görs och det är riktigt gott, fräscht och hälsosamt. Middag ensam kanske låter deprimerande men det var faktiskt ganska skönt att sitta där och filosofera och titta på alla galna människor som sprang runt ibland rean.
 
Väl hemma igen bemöttes jag av en överlycklig Mary igen, som återigen hoppade upp i min famn och jublade mitt namn och utbrast "du är den bästa nannyn någonsin", som hon efter detta upprepade säkert ett tjugotal gånger till inom 1-2h. Även "jag älskar dig" både på svenska och engelska. Köpte med mig lösgodis hem till barnen som uppskattades glatt och jag blev förfrågad att spela en match i vad dem kallar handboll. Det fungerar lite som fotboll bara att man är på alla fyra och får bara använda en hand för att nudda bollen. Målvakten däremot får använda två händer bakom en viss linje. Blir det inspark ska den knäas in på plan, och den måste studsa. Tas bollen med två händer av en utespelare blir det straff. Inser nu när jag skriver att jag låter som en nörd när jag skriver om denna lek, och jag som bara spelat en gång.. Haha lustigt det kan bli. För att kunna spela detta dock så behövde jag byta tröja annars skulle tuttisarna hängt utanför och det vill vi inte framför barnen. Så jag gick upp till mitt rum och Mary sprang glatt efter, jag ville gärna byta om ifred men det var inte så lätt.. "Jag lovar att inte titta, jag håller för ögonen", säger Mary. Det handlar inte om nakenhet, bara att jag ville vara lite själv och prova dem nya byxorna jag köpt. Efter övertalan fick jag som jag ville men det dröjde inte länge tills Mary ropar "är du färdig snart?, men åååååh du har ju varit där hur länge som helst jag vill ju bara leka vid din trappa".. Jag får en minut till och hinner få på mig byxor men har fortfarande bara behå upptill. Upp för trappan kommer både Artie och Mary rusandes och kastar sig runt i mitt rum som små vildar, Artie vid datorn och Mary provar skor och dylikt.
 
När jag fick nog uppe i mitt rum gick vi ner för att starta vår handbolls match. Jessica kom förbi en stund senare efter att hon slutat och var med i spelet tills vi kände att vi ville dra oss upp på mitt rum och vara lite själva. Vi gick en kort promenad med Molly och sen bestämde vi oss för att gå på bio. The Impossible heter filmen och var en skakande och berörande film. Den är baserad på en sann historia om en familj som var i Thailand när tsunamin inträffade. Det är helt omöjligt att försöka förstå att det har hänt, alla människor, allt.. Katastrof. Jag vill ändå passa på att rekomendera filmen, den är fruktansvärt bra, hemsk, sorglig och ger en insikt i kaoset som rådde. Varning för tårar. Minst 95% av alla i biosalongen måste ha gråtit.
 
Med detta vill jag säga godnatt och var rädda om varandra.
Cheers!
några bilder på inköp och muppiga barn från dagen.
 
Det har gått så många dagar utan att jag har skrivit av mig. Eller ja jag skrev ett kort inlägg här om dagen så det blir lite repetition nu men det får ni stå ut med. Det har varit jul och jag har varit hemma i Sverige. Har aldrig sett så mycket fram emot jul som denna julen. Det tog en hel dag att resa den torsdagen. När jag anlände till Kalmar efter halv 9 var Filip och Martin där och väntade på mig. Jag sprang som i en film och hoppade upp i Martins famn, jag började gråta när jag kramade om Filip. Allt kändes så overkligt och så fantastiskt att vara hemma..
 
När vi kom hem möttes jag av mamma, mormor, morfar, pinnen, Ida och katterna. Hela min familj var samlad och jag var hemma, en sådan overklig och övermäktig känsla. Jag grät varenda dag, eller i alla fall 8 av 10 dagar. Jag har varit så överemotionell över hur fantastiskt det har varit att få vara på hemmaplan igen. Fick morfar att börja gråta två gånger tack vare att jag är en lipare. Jag har verkligen njutit som aldrig förr, träffat saknade vänner, gått upp i vikt (det ska man kring jul) & haft en fantastisk jul med dem människor som jag älskar mest i denna värld. Det har varit så underbart. Åh älskade hem..
 
Nu är jag tillbaka i London och som jag grät när jag klev på tåget och var tvungen att säga hejdå till mamma, Filip och Ronjah. Där var jag precis som i augusti igen, på väg ensam ut i världen. Jag är så liten ensam. Jag grät även när vi på fredagen lämnade mormor och morfar på bussen, när det var dags att vinka adjö och bussen rullade iväg. Sen ringde mormor och var helt krossad, och då kom dem stora tårarna rullandes ned för mina kinder igen. Jag klarar inte att se/höra andra gråta, särskilt inte mina morföräldrar. Det brast för mig med, men min älskade mormor och min älskade morfar. Det tar två-tre timmar med flyget och jag ska baske mig åka till Stockholm i vår! Ni blir inte av med mig. Jag älskar er så oerhört obegriplit mycket.
 
Men som sagt, nu är jag tillbaka i London. Det har varit nyår. I söndag kom jag hem till ett väldigt tomt hus, mörkt, ensamt och kallt. Molly var hos Minnas syster Polly och jag skulle inte hämta henne förens kommande dag. Jag sov på soffan i tv-rummet med min nya elektriska värmefilt. Soffan var inte allt för skön att sova på men filten var sagolik, varm och mjuk. På måndagen mötte jag upp Ottelie, Pollys dotter för att ta tillbaka Molly. Hon var lycklig som tusan ver att se mig igen (Molly, inte Ottilie), förstå mig rätt, Ottilie var jättegullig som alltid men Molly var lysande lycklig. Vi tog en promenad hem Molly och jag. Äntligen lite sällskap i huset. Jag gick till Westfield för att köpa ett fodral till datorn och tänkte passa på att kolla på mellandagsrean men orkade verkligen inte. Tusentals människor och plagg huller om buller överallt. PANIK. Var inte alls på humör för det så jag gick hem och tog en varm skön dusch. Begav mig via tunnelbanan till Viktoria, dags för nyårsfirande!
 
Vi gick och handlade massa mat och dricka. Gick på £15 per skalle, hur billigt som helst. Blev baconlindad kyckling med mozzarella, egen klyftpotatis, massa sallad och mango chutney-sås till middag. Till det fanns det, vin, cider, kokos likör och champange. Vi slog på stort! Får givetvis inte glömma chipsen heller. Allt var utsökt. Marie, jag och Viktoria hade en riktigt mysig tid hemma i huset innan det blev dags att bege sig. Vi åkte in till stan och gick till klubben Gem, drack lite mer, dansade och gick vidare mot Trafalgar square för att se fyrverkerierna. Det var hur mycket folk som helst men så vackert det var. Viktoria är livrädd för fyrverkerier men hon klarade det, hon skrattade och grät i omgångar men jag är stolt att hon klarade det. Kanske alkoholens förtjänst? Mod eller hur är det??!
 
Jag mådde apa hela gårdagen. Kunde inte äta ett skvatt och det jag försökte äta fick jag inte behålla, inte ens vatten. Besökte toan 8 gånger. Aldrig varit så dålig dagen efter. Antingen blev det för mycket dricka eller så var det något lustigt i min drink för jag spydde som en kalv och var sängliggandes. Inte fest på ett tag nu va..
 
Vaknade till mitt i natten av att Molly skällde och sprang ner för trapporna. Familjen kom hem men jag somnade om. Vaknade upp vid 10-tiden imorse, gick ner och möttes av en överlycklig Mary som springer och hoppar upp i min famn samtidigt som hon ropar "MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOA". Hon har varit som fastklistrad vid mig hela dagen, gnugga näsa, kramas, klänga, sitta i knä och hålla hand. Åh min fina vackra unge.
Minna kommer ner och jag får en kram och puss, mysigt att vara tillbaka med min andra familj med detta underbara bemötandet. Minna gick till jobbet efter 12 efter att ha varit ute med Molly och köpt med kaffe hem till mig, mmmmh denna mysiga uppassning. Jag väckte Artie vid halv 2 och möttes av "god jul och gott nytt år" och en bamsekram och förfrågan hur min jul har varit. Åh min fina andra familj. Vi har myst hemma hela dagen. Har också passat på att öppna kvarstående julklappar. Artie fick en arsenalfotboll av mig och Mary ett kitt så hon kan skapa sin egen tvål. Båda blev jätte glada och jag fick goda kramar. Jag fick en varmvattenflaska och en jättefin orange kashmir tröja. Så himla omtänksamma.
 
Så idag har vi skapat tvålar, kollat film, bakat nutellasockerkaka, Mary och jag har plaskat tillsammans i badet och ätit sushi på YO sushi. Artie var iväg på fotbollsmatch, Chelsea vs QPR. QPR vann tydligen med 1-0. Mary somnade gott när jag läste godnattsaga vid 10. Dem har varit utomands under jul och nyår så det har varit en tidsskillnad på ca 9h, så dem måste ställa om sig. Ju senare desto bättre. Artie och Minna kom hem halv 11. Minna sa att det var mysigt att ha mig här igen och jag är så glad att dem är hemma igen. Har saknat dem nu dem senaste dagarna, detta hus är inget hem utan familjen. Minna väcker mig imorgon, hon tycker att det är onödigt att jag ska gå upp om dem sover så hon väcker mig innan hon går till jobbet så jag får sova lite. Skönt, tack.
 
Nu är det dags för sängen, puss och godnatt.
Cheers!