Hej..
Jag vet inte vart jag ska börja skriva.. Måste ha varit två veckor sedan sist. Anledningen till detta är att som alla vet jag har varit hemma på Öland över julen. Har då inte velat sitta framför datorn utan spendera all den tid jag kunnat med familj och vänner.
Dessa 10 dagar har känts som en dröm, det var lite som att komma hem igår när jag klev av tunnelbanan, som att jag aldrig varit borta. Det är så sant att man uppskattar inte det man har för ens man inte har det, har aldrig längtat hem så mycket och aldrig sett fram emot jul så mycket som jag gjort detta år. Inte ens som barn tror jag.
Har även passat på att lägga på mig lite fläsk, så som det ska vara under julen!
Min kloka mor sa, det är inte vad man äter mellan jul och nyår som räknas utan vad man äter mellan nyår och julen. Har frossat i kakor och julgodis som aldrig förr.. ajabaja..
 
Under tiden jag varit hemma har jag varit extremt överemotionell.. Tror jag grät 8/10 dagar, helt galet. Måste vara rekord. Hela situationen var bara så overklig, där var dem alla, min familj, mina vänner, mitt hem.
Det har varit snöbollskrig, julfirande, middag hos Meta, utgångar, återföreningar, datorinköp, middag hos mig med vänner. Jag har hela tiden sagt till mig själv att det skulle bli tufft att åka tillbaka, mamma sa "lev i nuet, nu är du här" och Martin sa "men tänk om du stannat längre, då hade det varit ännu tuffare att åka tillbaka." Sedan insåg han att jag gärna kunde ha fått stanna lite längre. Det är lätt att vara efter klok.
 
Igår när jag kom hem till huset var det tomt och tyst. Minna och barnen är utomlands och kommer hem på onsdag. Det är helt knäpptyst i huset vilket är ovanligt och lite sorgligt, jag knattar runt som jag vill vilket är skönt men saknar ändå "min andra familj."
Somnade på soffan framför tvn med min fantastiska värmefilt som jag fick i julklapp, tack birdmountins! It's freakin' amazing!
 
Ikväll är det nyår och det ska tillbringas med Viktoria och Marie. Middag och sen ska vi ut och dansa natten lång och kika på fyverkerier! Känner på mig att det kommer bli en minnesvärd kväll.
Jag måste nu bege mig in i duschen, känner mig äcklig av gårdagens resande. Ska möta upp Minnas systerdotter vid 12.30pm och ta Molly (äntligen lite sällskap). Sen ska jag roa mig i mellandagsrean!
 
Puss på er alla och god fortsättning!
Jag har knappt ord att beskriva min gårdagskväll. Mumford & Sons på O2 arena. Det var magiskt, MAGISKT! Den mest fantastiska kväll jag någonsin upplevt!
Dem är så fruktansvärt musikaliska, genier!

Har aldrig hängt med så och varit så berörd under en konsert, aldrig så som jag var igår. Jag var hes, rödgråten och frälst. Dem är mina favoriter och kan jag se dem igen så SKA jag. Helt galet vilken känsla, känns inte som om det var på riktigt. FÖR BRA för att vara sant. Shit....
 
Magiskt... Kärlek!
 
 
Ibland vet jag precis vad jag vill skriva, nu har jag ingen aning, det kommer av sig självt. Det är tisdag idag, jag upprepar tisdag! Jag kan inte bestämma mig om jag tycker att tiden går fort eller långsamt.. Någonstans mitt emellan tror jag nog att vi kan tippa på. Men TISDAG mina kära, tisdagen med ett stort fet-markerat T. Det innebär att idag är dagen som för två månader sedan kändes så himla långt borta!
JAG SKA ÄNTLIGEN FÅ SE ...... wait for it....... MUMFORD AND SONS!!
Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag är exhalterad som tusan men jag har inte insett att det är på riktigt än. Som när mamma kom hit, jag trodde inte det var verklighet förens jag såg henne där på Heathrow.
Kommer inte tro mig själv förns Mumford & Sons kliver på scenen ikväll på O2 Arena. Åh mama... Detta kommer bli fantastiskt, makalöst, fabulöst och jag kommer leva på denna magiska kväll LÄNGE. Kanske borde vänta med att skriva mer tills efter att jag faktiskt sett dem.. Smart Moa.. Låt dig hållas.. (otålig tös).
 
I söndags var det 2:a advent som jag självklart spenderade med min fina Jessica. Bockade av några sista klappar i Hammersmith och på kvällen väntades Winter Wonderland i Hyde Park. Ett baota stort tivoli som dem smällt upp, bara sådär.. Haha. Verkligen enormt stort och jätte maffigt med all belysning, stånd, karuseller och dylikt. Det gav mig lite mer julkänsla vilket jag tackar för, tack Wonderland
 
Jag skrev i förra veckan om att Artie inte var så pigg, doktorn sa att det var astma. Men hans hosta fortsatte hela helgen vilket inte Minna tycker utmärker sig som astma, inte när han nästan hostar upp magen. I alla fall, igår besökte dem doktorn igen efter att han även igår stannat hemma från skolan. Det är en infektion så nu får han antibiotika och kunde idag åka till skolan. Yaaaaay för mig, då jag kan leva lite igen. Det låter elakt kanske men  träningen är något jag prioriterar. Igår när vi låg hemma pratade vi om mitt liv, mina fotbollskunskaper och om framtida planer. Han är så god när det bara är vi två. "I like talking about your life". Lite som en sagostund sådär.
 
Så idag har jag äntligen fått träna, så skööönt att svettas lite. Blev även gymmet igårkväll. Heja. Smaskar nu på min goda omelett till brunch och tänker bjuda på en bildbomb ifrån i söndags. 
 
Cheers!
 

Måste bara få dela med mig utav mina kärleksfulla känslor som jag bär på just nu. Arthur pratade just i telefon med någon, tror det var hans morfar. Helt plötsligt början han prata om mig och han sa "my nanny Moa, I love her. She's the best nanny ever". När jag sitter precis brevid, åh <3
Likaså igår säger Mary till mig att hon älskar mig. Vackra älskade barn, denna kärlek. Plus Minnas värmande ord igår. Här trivs jag. Love

Idag har varit en ypperligt bra dag! 
.Vaknade upp i mörkret vid klockan sju, jag var den enda i huset som var vaken till klockan 7.40 ca. Artie var hemma från skolan idag med. Minna tog honom till doktorn igår och vi fick veta att han har astma så nu har han en inhaler, eller två plus tabletter. Så det har varit en lugn dag idag. Jag har läst ut min bok så nu är det till att börja på nästa.
Minna kramade om mig imorse och pussade mig på kinden och sa "you're a star Moa, thank you". Känns så skönt och värmade att få bekräftelse då och då. Plus att Mary nu på vägen hem ifrån hennes skola och christmas fair ropade ut "I love Moa!".
 
Ja idag är en fin dag och jag ska bara mysa och leva gott på det. Puss till folket
Klockan är innan åtta och båda mina ungar ligger i sängen, det måste vara en första.
Stackars Artie har dragit på sig en dunderförkyldning och hostar väl snart upp hela magen. Tror han har feber också, alldeles utmattad lille krake. Han gick till sängs redan efter klockan sex, frivilligt. Han har så ont i halsen att han nästan gråter. Minns själv när jag var liten, det var hemskt att vara sjuk. När man blev riktigt riktigt sjuk, så hjälplös och allt man behövde var kärlek och närhet. Det är fortarande fruktansvärt när man drar på sig en dunderförkyldning, blir till detta lilla barn igen.
Artie ligger nu i MInnas säng och somnar förhoppningsvis snart. Han har druckit två koppar citron/honungs-vatten, slurpat i sig hostmedicin och vanlig medicin. Hoppas han somnar snart, han är ju så uttmattad lillen.
Så ikväll blev det ingen läxa. Tänker inte tvinga en gråtande sjuk pojke att sitta ner med läxor när han inte mår bra. Han har ju minst två nya läxor varje dag, blir ca sju läxor i veckan.. för en 10-åring. Det är hemskt. Hoppas han mår bättre imorgon annars får jag stanna hemma och pyssla om honom. Okej det där lät fel, jag menar att jag hoppas att han mår bättre för hans egen skull. Inte roligt att vara sjuk. Mig gör det inget att vara hemma. 
 

Mary är också snuvig och Tina, våran städerska är också insjuknad. Jag är omringad av basilusker så jag får nog preparera mig själv om jag ska komma undan detta. Vill INTE vara sjuk när jag åker hem. Känner mig lite snuvig men peppa peppa ta i trä jag har ett starkt immunförsvar.
 
Mary och jag har varit på nedervåningen och spelat uno, kortspel, gissa burken, spelat gitarr och tagit en massvis med ful-kort. Får bli en bildbomb från mobilen senare om det går att lägga upp. Har i alla fall fått lite kvalitetstid med skruttan vilket är mysigt alla gånger om. 
Tänker även unna mig själv att lägga mig i sängen nu och läsa tills ögonen går i kors. Har lagt mig runt nio - tio nästan varje kväll och då känns det för sent att börja läsa. Så några kapitel ska jag nog kunna unna mig.
Mår Arthur bättre imorgon och jag inte behöver stanna hemma ska jag på pilates och simma två kilometer.
 
Sleep well my loves, cheers!
Bilder ifrån veckans gång. Mest ifrån central London by night nu i helgen.
Dem ligger huller om buller men ni får i alla fall se hur mysigt det är här kring juletid!
Tack fina Lina för en fantastiskt mysig vecka! Cheers!
 
Jag har varit fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen nu under veckans gång. Anledningen till detta är att jag har haft ett oväntat besök. Eller det är ju inte oväntat nu men det blev väldigt pang på. Förra lördagen var jag i kontakt med min "kusin", styvkusin eller vad man nu vill kalla det. Hon har bott i norra England på en hästgård och jobbat som hästskötare. Under mindre än en månad har hon varit i två familjer och vantrivts då familjerna har behandlat henne som skit rakt ut sagt och kvinnan som äger agenturen hon åkt via verkar ha en psykisk sjukdom. Lina pratade då om att hon inte hade det bra alls, att dem inte behandlade henne bra och det funkade inte. Vi behöver inte gå in på detaljer. Hon skulle prata med familjen och jag skulle prata med Minna om det skulle vara så att hon skulle behöva landa någonstans innan hon drar vidare. På söndag morgon vaknar jag av ett sms från mamma och Lina och helvetet har brutit löst. Lina har blivit utslängd utav familjen och vet inte vart hon ska ta vägen. Mamma är förtvivlad och säger att jag måste hjälpa till och höra av mig. Självklart gör jag väl det, just i detta tillfälle var jag ju dock nyvaken och hade inte pratat med Minna än. Jag tog första tillfälle jag fick och frågade om Lina fick vara hos oss ett par dagar tills allt ordnat upp sig och vi vet vad vi ska göra härnäst. Minna som är fantastisk säger att självklart får Lina komma och bo hos oss.
 
Så Lina har blivit utslängd och har mindre än två timmar på sig att packa och vara ute ur huset. Pappan i familjen har ingen aning om att jag befinner mig i London. Lina kunde likväl ha varit helt själv i England och ändå kastar han ut henne, jävla idiot. Ursäkta språket men det är sanningens ord. Så på söndagen mötte jag upp Lina i Paddington och nu har hon bott hos mig sen dess. På måndag åker hon tillbaka till Sverige. Det blev en lång visit, jag menar hon kan ju inte lämna england med dåliga minnen. Hon ska ha sett det vackra utav London och flyga hem med ett leende på läpparna.
 
Det har varit jätte mysigt att ha fina Lina här. Mysigt med "spontanbesök" haha. Vi har myst hemma, Lina har varit med mig i min vardag. Spanat runt kvarteret och varit i centrala London. Shopping, prat och mat. Helt klart underbart! 
Minna är i Jerusalem under helgen så jag har passat barnen och vovven. Kändes som att jag spenderade hela gårdagen i bilen. Först körde jag Arthur till skolan, vintern har kommit till London så jag fick skrapa frost från rutan med en ynka halvgrad ute, burr! Hann vara hemma till ca klockan ett då jag fick ett samtal från Mat att Artie behövde sin geografibok, så då blev det en resa i bilen till skolan. Lagom efter att ha varit hemma i fem minuter får jag ett samtal från skolsköterskan att Artie fått en smäll emot huvudet så det blir att åka tillbaka till skolan och hämta hem honom. Hinner landa hemma i yttligare ca tio minuter så jag kort och gott hinner ta ut Molly på en kissrunda innan det är dags att sätta sig i bilen IGEN och hämta Mary.. Wäääääääh. Så roligt är det inte att köra när man bara kör fram och tillbaka, fram och tillbaka. Mat hade inte heller gett mig en tid då han skulle komma hem så hade inte den blekaste om när jag skulle få sluta. 
 
Det blev en kort runda in till centrala London på kvällen för att riktigt mysa av julstämningen. Idag har vi varit inne igen och turistat och myst. Lagom genomfrusta är vi nu hemma med en kopp te och värmer oss. Lina bjuder på middag ikväll som tack för att jag ställt upp under veckan, söta tös. Sen ska vi ut och daaaaansa. 
Har nu under helgen unnat mig shopping, det är jag värd! Julklappar hit och julklappar dit, nu när alla är färdiga så måste jag väl få skämma bort mig själv?
 
Just det! Har även varit impulsiv igen! Åh älskar att vara impulsiv! bara ordet får det att vattnas i munnen.. (skämt åsido). Nej men har ett till smycke i örat och håret är ljuuuusare. So much fun! Något som är mer fantastiskt är att det är mindre än tre veckor kvar tills jag befinner mig på min ö igen! L Ä N G T A R !
 
Ser fram emot en mysig lördag. Fortsatt trevlig helg mina vänner!
Cheers!