nytt år och ett hem

0kommentarer

Det har gått så många dagar utan att jag har skrivit av mig. Eller ja jag skrev ett kort inlägg här om dagen så det blir lite repetition nu men det får ni stå ut med. Det har varit jul och jag har varit hemma i Sverige. Har aldrig sett så mycket fram emot jul som denna julen. Det tog en hel dag att resa den torsdagen. När jag anlände till Kalmar efter halv 9 var Filip och Martin där och väntade på mig. Jag sprang som i en film och hoppade upp i Martins famn, jag började gråta när jag kramade om Filip. Allt kändes så overkligt och så fantastiskt att vara hemma..
 
När vi kom hem möttes jag av mamma, mormor, morfar, pinnen, Ida och katterna. Hela min familj var samlad och jag var hemma, en sådan overklig och övermäktig känsla. Jag grät varenda dag, eller i alla fall 8 av 10 dagar. Jag har varit så överemotionell över hur fantastiskt det har varit att få vara på hemmaplan igen. Fick morfar att börja gråta två gånger tack vare att jag är en lipare. Jag har verkligen njutit som aldrig förr, träffat saknade vänner, gått upp i vikt (det ska man kring jul) & haft en fantastisk jul med dem människor som jag älskar mest i denna värld. Det har varit så underbart. Åh älskade hem..
 
Nu är jag tillbaka i London och som jag grät när jag klev på tåget och var tvungen att säga hejdå till mamma, Filip och Ronjah. Där var jag precis som i augusti igen, på väg ensam ut i världen. Jag är så liten ensam. Jag grät även när vi på fredagen lämnade mormor och morfar på bussen, när det var dags att vinka adjö och bussen rullade iväg. Sen ringde mormor och var helt krossad, och då kom dem stora tårarna rullandes ned för mina kinder igen. Jag klarar inte att se/höra andra gråta, särskilt inte mina morföräldrar. Det brast för mig med, men min älskade mormor och min älskade morfar. Det tar två-tre timmar med flyget och jag ska baske mig åka till Stockholm i vår! Ni blir inte av med mig. Jag älskar er så oerhört obegriplit mycket.
 
Men som sagt, nu är jag tillbaka i London. Det har varit nyår. I söndag kom jag hem till ett väldigt tomt hus, mörkt, ensamt och kallt. Molly var hos Minnas syster Polly och jag skulle inte hämta henne förens kommande dag. Jag sov på soffan i tv-rummet med min nya elektriska värmefilt. Soffan var inte allt för skön att sova på men filten var sagolik, varm och mjuk. På måndagen mötte jag upp Ottelie, Pollys dotter för att ta tillbaka Molly. Hon var lycklig som tusan ver att se mig igen (Molly, inte Ottilie), förstå mig rätt, Ottilie var jättegullig som alltid men Molly var lysande lycklig. Vi tog en promenad hem Molly och jag. Äntligen lite sällskap i huset. Jag gick till Westfield för att köpa ett fodral till datorn och tänkte passa på att kolla på mellandagsrean men orkade verkligen inte. Tusentals människor och plagg huller om buller överallt. PANIK. Var inte alls på humör för det så jag gick hem och tog en varm skön dusch. Begav mig via tunnelbanan till Viktoria, dags för nyårsfirande!
 
Vi gick och handlade massa mat och dricka. Gick på £15 per skalle, hur billigt som helst. Blev baconlindad kyckling med mozzarella, egen klyftpotatis, massa sallad och mango chutney-sås till middag. Till det fanns det, vin, cider, kokos likör och champange. Vi slog på stort! Får givetvis inte glömma chipsen heller. Allt var utsökt. Marie, jag och Viktoria hade en riktigt mysig tid hemma i huset innan det blev dags att bege sig. Vi åkte in till stan och gick till klubben Gem, drack lite mer, dansade och gick vidare mot Trafalgar square för att se fyrverkerierna. Det var hur mycket folk som helst men så vackert det var. Viktoria är livrädd för fyrverkerier men hon klarade det, hon skrattade och grät i omgångar men jag är stolt att hon klarade det. Kanske alkoholens förtjänst? Mod eller hur är det??!
 
Jag mådde apa hela gårdagen. Kunde inte äta ett skvatt och det jag försökte äta fick jag inte behålla, inte ens vatten. Besökte toan 8 gånger. Aldrig varit så dålig dagen efter. Antingen blev det för mycket dricka eller så var det något lustigt i min drink för jag spydde som en kalv och var sängliggandes. Inte fest på ett tag nu va..
 
Vaknade till mitt i natten av att Molly skällde och sprang ner för trapporna. Familjen kom hem men jag somnade om. Vaknade upp vid 10-tiden imorse, gick ner och möttes av en överlycklig Mary som springer och hoppar upp i min famn samtidigt som hon ropar "MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOA". Hon har varit som fastklistrad vid mig hela dagen, gnugga näsa, kramas, klänga, sitta i knä och hålla hand. Åh min fina vackra unge.
Minna kommer ner och jag får en kram och puss, mysigt att vara tillbaka med min andra familj med detta underbara bemötandet. Minna gick till jobbet efter 12 efter att ha varit ute med Molly och köpt med kaffe hem till mig, mmmmh denna mysiga uppassning. Jag väckte Artie vid halv 2 och möttes av "god jul och gott nytt år" och en bamsekram och förfrågan hur min jul har varit. Åh min fina andra familj. Vi har myst hemma hela dagen. Har också passat på att öppna kvarstående julklappar. Artie fick en arsenalfotboll av mig och Mary ett kitt så hon kan skapa sin egen tvål. Båda blev jätte glada och jag fick goda kramar. Jag fick en varmvattenflaska och en jättefin orange kashmir tröja. Så himla omtänksamma.
 
Så idag har vi skapat tvålar, kollat film, bakat nutellasockerkaka, Mary och jag har plaskat tillsammans i badet och ätit sushi på YO sushi. Artie var iväg på fotbollsmatch, Chelsea vs QPR. QPR vann tydligen med 1-0. Mary somnade gott när jag läste godnattsaga vid 10. Dem har varit utomands under jul och nyår så det har varit en tidsskillnad på ca 9h, så dem måste ställa om sig. Ju senare desto bättre. Artie och Minna kom hem halv 11. Minna sa att det var mysigt att ha mig här igen och jag är så glad att dem är hemma igen. Har saknat dem nu dem senaste dagarna, detta hus är inget hem utan familjen. Minna väcker mig imorgon, hon tycker att det är onödigt att jag ska gå upp om dem sover så hon väcker mig innan hon går till jobbet så jag får sova lite. Skönt, tack.
 
Nu är det dags för sängen, puss och godnatt.
Cheers!

Kommentera

Publiceras ej